Designade smycken i Umeå

Hejsan alla fina följare

Tycker ni om smycken och är intresserade av det? Jag har nu anmält mig till en kurs här i Umeå där man får lära sig att tillverka egna smycken. Jag älskar ju att få vara kreativ och kände att jag behöver göra något nytt och så kom jag på att jag ju ibland skissar på lite olika idéer på smycken. Det är också ofta som jag sitter och tittar på intagram eller så just på olika smyckesdesigner.

På den här kursen ska man få lov att prova olika slags material och metoder, både olika pärltekniker men även att skapa i silver. Det ska bli roligt att testa olika tekniker och material för då kanske det är något man gillar mer och vill fördjupa sig i mer för sedan finns fördjupningskurser också. Det ger mig väldigt mycket att få vara kreativ och det känns som att det gör gott för mitt inre. Här i Umeå finns som tur är ett ganska stort utbud på olika kurser och sånt som man kan gå. Förutom att man lär sig något nytt så träffar man ju också nya människor och det är alltid lika spännande.

Vi får väl se sen om jag blir nästa stora designer inom smycken eller om det bara blir den här kursen och sen inte mer. Men har man inte testat så vet man ju inte. Jag tycker vi har många duktiga designers i Sverige och jag minns att jag köpte en silverring på en mässa en gång. Mässan hade fokus på hälsa så det var utställare med olika alternativa behandlingar, yogastudios och liknande. Så fanns det också massa kreativa människor som skapat kläder och annat som passade just för målgruppen. På den här utställningen stannade jag vid en kvinna som skapade så fina ringar och smycken i silver och jag fastnade så för en att jag köpte den. Den har jag på mig nästan varje dag sedan dess.

Jag får uppdatera er när jag påbörjat kursen så jag kan säga vad jag tycker. Ha nu en underbar dag så hörs vi snart igen!